Grillowane awokado z wędzonym łososiem i surówką ze szpinaku i ogórka

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wszystko co położymy na grillu zyskuje zna smaku i aromacie. Grillowane awokado z sałatką z młodego szpinaku i ogórka w sosie jogurtowym, a do tego kawałek wędzonego łososia i otrzymujemy niebanalną przystawkę. Smacznego.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 awokado Hass
    sok z cytryny
    sól morska
    pieprz kolorowy
    olej rzepakowy

    sałatka:
    50 g młodego szpinaku
    ogórek wężowy
    pęczek szczypiorku
    200 g jogurtu nadbużańskiego
    sól morska ziołowa
    pieprz kolorowy

    200 g wędzonego łososia
    sok z cytryny
    posiekany koperek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane awokado z wędzonym łososiem i surówką ze szpinaku i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado:
    Awokado kroimy na pół, wymyjemy pestkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Smarujemy olejem. Posypujemy solą i pieprzem. Grillujemy 1-2 minuty.

    Sałatka:
    Szpinak i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy pokrojonego w bardzo cienkie plasterki ogórka. Dodajemy jogurt, sól morską i pieprz do smaku. Mieszamy.

    Łosoś:
    Plastry łososia skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem.

    Podanie:
    Do każdej połówki awokado wkładamy 1-2 łyżki sałatki. Na wierzchu układamy rulonik z łososia. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować