Górka czekoladowa

5 (149 ocen)

pyszny blok do którego wrzucamy wszystko co mamy

Składniki:

  • 50g popcornu (u mnie maślany)
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki suszonej żurawiny
    1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
    skórka otarta z 1 pomarańczy
    100ml śmietanki 30%
    2,5 tabliczki mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Górka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekolada ze śmietanką 1. Czekoladę połamać, zalać śmietanką 30% i postawić nad parą i podgrzewamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • popcorn z bakaliami 2. Popcorn, rodzynki, żurawinę i skórki pomarańczowe mieszamy ze sobą.
  • przed włożeniem do formy 3. Zalewamy stopioną i przestudzoną czekoladą. Mieszamy.
  • w formie 4. Foremkę wykładamy folią spożywczą i wykładamy masę. Przykrywamy wierzch folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a minimum 2 godz.

Porady

Można dołożyć migdały lub orzechy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować