Gołąbki z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę sparzamy aż będą odchodzić poszczególne liście.Ryż gotujemy al'dente,cebulę drobno kroimy w kostkę podsmażamy na maslę gdy sie zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy doprawiamy solą ,pieprzem.Ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami doprawiamy do smaku.Z liśći usuwamy twardsze częsci ,zawijamy ścisle ryż w liście.Na spód garnka dajemy liścia z kapiusty ,układamy gołąbki na samą górę również dajemy liścia,zalewamy tak do połowy wodą dajemy trochę masła lub margaryy na wierz i pieczemy w 180st ok 1,5 godziny ,zależy od kapusty.Jeżeli wody jest za dużo w czasie pieczenia to można ją po trochu odlewać.
Smacznego :)
Porady
Z podanych składników wyszło 12 gołąbków.Najlepiej smakują odsmażane :)
Komentarze