Gołąbki z ryżem i pieczarkami

4.51 (178 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Pyszne bezmięsne gołąbki

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • biała kapusta,2 woreczki ryżu ,500gr pieczarek,2 cebule,masło,sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzamy aż będą odchodzić poszczególne liście.Ryż gotujemy al'dente,cebulę drobno kroimy w kostkę podsmażamy na maslę gdy sie zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy doprawiamy solą ,pieprzem.Ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami doprawiamy do smaku.Z liśći usuwamy twardsze częsci ,zawijamy ścisle ryż w liście.Na spód garnka dajemy liścia z kapiusty ,układamy gołąbki na samą górę również dajemy liścia,zalewamy tak do połowy wodą dajemy trochę masła lub margaryy na wierz i pieczemy w 180st ok 1,5 godziny ,zależy od kapusty.Jeżeli wody jest za dużo w czasie pieczenia to można ją po trochu odlewać.
    Smacznego :)

Porady

Z podanych składników wyszło 12 gołąbków.Najlepiej smakują odsmażane :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować