Gołąbki z pieczarkami

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne danie bezmięsne w sam raz na obiad.

Składniki:

  • ● pokrojona w kostkę cebula
    ● 6 pieczarek
    ● sól
    ● pieprz
    ● 100 g brązowego ryżu
    ● główka kapusty
    ● 2 pomidory
    ● garść posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę szklimy na tłuszczu.
    Pieczarki kroimy, podsmażamy
    na maśle, doprawiamy.
    Ryż gotujemy, kapustę
    parzymy, wycinamy głąb,
    zdejmujemy wierzchnie liście
    i ścinamy nerwy.
  • 2. Ryż mieszamy z cebulą
    i pieczarkami, nakładamy na
    liście kapusty, zawijamy ciasno
    w pakieciki. Na dnie
    garnka kładziemy największy
    liść, a na nim gołąbki.
    Zalewamy wrzątkiem i gotujemy
    ok. 20 minut. Pod
    koniec dodajemy obrane ze
    skórki i pokrojone w kostkę
    pomidory i koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować