Gołąbki mojej babci

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienita uczta dla smakoszy dań z mięsem i ryżem lub kasza

  • 2 godz.

Składniki:

  • - mała główka kapusty
    - 30 dag kaszy jęczmiennej
    - 0,5 kg mięsa mielonego
    - 4 jajka
    - pieprz
    - sól
    - 0,5 szklanki bułki tartej
    - czosnek do smaku
    - bułka tarta
    - szczypiorek
    - 2 średnie cebule
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki mojej babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy,solimy i odstawiamy aż puści sok. Kasze gotujemy na sypko. Cebule smażymy na oleju na złoty kolor. Gdy wystygnie kasza wkładamy ją do większego naczynia.
  • 2. Kapustę mocno odciskamy i wkładamy do kaszy następnie wkładamy pokrojony szczypiorek i usmażoną cebulę. Mieszamy,a następnie wkładamy do tego mięso mielone,jajka, bułkę tartą,doprawiamy pieprzem, czosnkiem(soli nie trzeba bo była kapusta solona). Wyrabiamy jak na kotlety. Gdyby się jeszcze nie kleiło to można dosypać jeszcze bułki tartej
  • 3. Formujemy kotleciki i panierujemy w bułce tartej,smażymy na oleju na złoty kolor.

Porady

Do gołąbków można użyć ryżu lub kaszy jęczmiennej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować