Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki

4.5 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • * mięso mielone 0,5 kg

    * Kapusta świeża 0,5 kg

    * woreczek ryżu

    * 3 łyżki kaszy manny

    * jajko

    * cebula

    * ząbek czosnku

    * łyżeczka majeranku

    * sól

    * pieprz

    * przetarte pomidory w kartonie

    * natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 1. ZACHĘCAM DO OGLĄDANIA FILMU Z PRZYGOTOWAŃ ORAZ DO SUBSKRYBOWANIA MOJEGO KANAŁU



    Ryż gotujemy na półmiękko. Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Solimy wygniatamy i odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.

    Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. Mieszamy składniki. Formujemy gołąbki na kształt większych kotletów. ( moich wyszło 12).Smażymy z obydwu stron przez kilka minut. Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami na koniec posypuje pietruszką i przykrywamy. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra, dól ) na ok. 45 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować