Frytki makaronowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zastanawiałam się czy je zrobić, zrobiłam i jestem mile zaskoczona, są smaczne. Nie zastąpią frytek z ziemniaków, ale są fajną odmianą. Podane z sosem spodobały się moim córkom.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag. makaronu świderki
    Osolony wrzątek do ugotowania
    olej do smażenia
    Sos:
    3 łyżki jogurtu greckiego
    3 łyżki twarożku śmietankowego
    10 pokrojonych oliwek
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo :
    przyprawa do mięs wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Frytki Sosy Przekąski

Frytki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Makaron gotuję w osolonym wrzątku 5-6 minut, odcedzam, przelewam zimną wodą, czekam aż trochę przeschną. Smażę małymi porcjami, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odsączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Posypuję przyprawą do mięs. Składniki sosu mieszam. Makaronowe frytki podaję z sosem.

Porady

Smażąc makaron, nie można go zbyt długo smażyć, bo będzie za twardy do zjedzenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (176 ocen)

Frytki z kalarepy

To może cię zainteresować