frużelina malinowa

  • wyświetlono: 1097 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

świetny dodatek do naleśników, placuszków, gofrów i sam..prosto ze słoiczka :))

capri
  • 20min

Składniki

1 kg malin
1 żel fix (daję Dr. Oetker) 3:1
30 dag cukru

Sposób przygotowania przepisu:

frużelina malinowa

  • 1. Malinki płuczemy pod bieżącą wodą, zagotowujemy, wsypujemy żel fix, gotujemy 3 minutki, dodajemy cukier, ponownie zagotowujemy, wyłączamy gaz i mieszamy dopóki piana nie zniknie. Gorąca frużelinę wkładamy do wyparzonych słoiczków "dżemówek", zakręcamy dokładnie i stawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

    Mnie z 1 kg malin wyszły 4 słoiczki, popularne "dżemówki".

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiMalinykonfiturażelfix

Komentarze

Podobne przepisy

image-1xdika0

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Frużelina porzeczkowa

Frużelina - owoce w żelu. Wyglądem...

Frużelina owocowa

Dodane przez: akrobatka22

Frużelina owocowa

Mroźne, zimowe popołudnie i ogromna...

Frużelina truskawkowa

Dodane przez: anemon

Frużelina truskawkowa

Duże kawałki truskawek zatopione...

Frużelina truskawkowa.

Dodane przez: zielony liść

Frużelina truskawkowa.

Domowa frużelina o konsystencji...

Frużelina borówkowa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Frużelina borówkowa

Zapraszam na smakowitą frużelinę...

Frużelina czereśniowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Frużelina czereśniowa

W tak małym słoiczku mieści się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE