frużelina malinowa

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

świetny dodatek do naleśników, placuszków, gofrów i sam..prosto ze słoiczka :))

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg malin
    1 żel fix (daję Dr. Oetker) 3:1
    30 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Konfitury

Frużelina malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Malinki płuczemy pod bieżącą wodą, zagotowujemy, wsypujemy żel fix, gotujemy 3 minutki, dodajemy cukier, ponownie zagotowujemy, wyłączamy gaz i mieszamy dopóki piana nie zniknie. Gorąca frużelinę wkładamy do wyparzonych słoiczków "dżemówek", zakręcamy dokładnie i stawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

    Mnie z 1 kg malin wyszły 4 słoiczki, popularne "dżemówki".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować