Frużelina malinowa

4.5 (179 ocen)

  • 15 min

Doskonały dodatek do naleśników i gofrów.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g malin

    1 szklanka cukru

    nasionka z jednej laski wanilii

    2 łyżki soku z cytryny

    2 łyżeczki mączki ziemniaczanej

    3 łyżeczki żelatyny

Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Frużelina malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umieszczamy w garnku,wsypujemy cukier,dodajemy sok z cytryny i nasionka wanilii. Gotując na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia,gotujemy 2 minuty. Mączkę ziemniaczaną rozrabiamy w 2 łyżkach zimnej wody i wlewamy do gotujących się malin. Mieszamy energicznie i zestawiamy garnek z ognia. Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody i łączymy z malinami.

    Gorącą frużelinę przelewamy do słoiczków,zakręcamy .Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
frużelina malinowa

To może cię zainteresować