Frittata z kiełbasą i groszkiem

0 (0 ocen)

Sycący i szybki obiad z tego co akurat znajdziemy w lodówce, kiełbasę można zastąpić szynką lub pieczonym mięsem, groszek zamienić na kukurydzę itd

Składniki:


  • 1 cebula
    200 g kiełbasy drobiowej
    0,5 puszki groszku
    250 g pieczarek
    5 jaj
    50 ml mleka
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    0,5 łyżeczki czerwonej papryki
    sól i pieprz
    100 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frittata Jajko Ser

Frittata z kiełbasą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Cebulę pokroić drobno, kiełbasę pokroić w grubą kostkę. Wrzucić na patelnię (najlepiej taką, którą można wstawić do piekarnika). Przesmażyć i zdjąć na talerz.

    Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki, smażyć, aż odparują.

    W międzyczasie odsączyć groszek, ser (miałam pokrojony w plastry) podzielić. 3 plastry przekroić na 4 i odłożyć, resztę pokroić w kostkę.

    Mleko wlać do kubka, dodać przyprawy, wymieszać, wbić jajka i dokładnie roztrzepać.

    odparowane pieczarki wymieszać z kiełbasą, groszkiem i pokrojonym w kostkę serem. Zalać jajkami. Smażyć na małym ogniu ok 5 minut, następnie rozłożyć na wierzchu ser i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Kiełbasa Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować