Francuskie plecionki z kurczakiem

4.99 (188 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rodzina bardzo je sobie chwali,a goście nigdy nie odmawiają dokładki.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety kurczaka(pojedyncze)
    1 opakowanie ciasta francuskiego(275 g)
    6 łyżek zapiekanej cebuli
    6 plastrów żółtego sera
    jajko
    słodka i ostra papryka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Francuskie plecionki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj,osusz i natrzyj solą,pieprzem i paprykami.
    Ciasto francuskie podziel na trzy równe części,na każdej połóż filet kurczaka,zapiekana cebulę,przykryj dwoma plastrami sera,wolne ciasto wzdłuż dłuższych boków podziel na centymetrowe paseczki i zapleć nakładając je na siebie(prawy-lewy).
    Gotowe plecionki ułóż na blaszce wyłożonej papierem.
    Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp słodką papryką.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować