Francuskie plecionki z kurczakiem

  • wyświetlono: 396 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Rodzina bardzo je sobie chwali,a goście nigdy nie odmawiają dokładki.

beniawojt
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 filety kurczaka(pojedyncze)
1 opakowanie ciasta francuskiego(275 g)
6 łyżek zapiekanej cebuli
6 plastrów żółtego sera
jajko
słodka i ostra papryka
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Francuskie plecionki z kurczakiem

  • 1. Mięso umyj,osusz i natrzyj solą,pieprzem i paprykami.
    Ciasto francuskie podziel na trzy równe części,na każdej połóż filet kurczaka,zapiekana cebulę,przykryj dwoma plastrami sera,wolne ciasto wzdłuż dłuższych boków podziel na centymetrowe paseczki i zapleć nakładając je na siebie(prawy-lewy).
    Gotowe plecionki ułóż na blaszce wyłożonej papierem.
    Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp słodką papryką.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w kilka chwilobiadkurczak w cieście francuskimmięso w cieście rancuskimfilet kurczaka z serem

Komentarze

Podobne przepisy

francuskie serduszko

Dodane przez: klaudia0318

Francuskie serduszka z kurczakiem

Idealne na szybki obiad :)

Francuskie koperty z kurczakiem

Dodane przez: mrumra

Francuskie koperty z kurczakiem

Błyskawiczne danie, które mimo...

image-04tt23h

Dodane przez: Mniam1

Kurczak z boczniakami w cieście francuskim

Kieszonki z filetów z kurczaka...

image-1c99q6o

Dodane przez: gotowanieiblogowanie

Biała kiełbasa w plecionce z ciasta

To danie, które nie dość, że jest...

image-26r5n38

Dodane przez: Mniam1

Udka z kurczaka w cieście francuskim

Smażone podudzia z kurczaka zawinięte...

Dodane przez: Furgotka

Francuski kurczak

Pyszna odmiana dla piersi kurczaka...