francuskie pizzerinki z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pysznie, szybko i pożywnie

  • 25 min

Składniki:

  • proporcje na około 10 sztuk:
    ciasto francuskie 275g

    pierś z kurczaka, u mnie pieczona, może być również grilowana, gotowana, duszna lub parowana jak kto woli
    duża pieczarka, lub kilka małych
    młoda cebula
    pęczek koperku
    łyżeczka masła
    10 dag sera cheddar
    łyżka keczupu dobrej jakości, u mnie keczup z octem balsamicznym i bazylią
    sól i pieprz kolorowy lub ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie pizzerinki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę drobno siekamy. Dusimy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Kurczaka, ser i koperek drobno siekamy. Dodajemy uduszone pieczarki. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem
  • 3. Ciasto francuskie smarujemy keczupem. Następnie na cieście równomiernie rozkładamy farsz. Zawijamy w rulon. Kroimy na 2-3 cm kawałki. Pieczemy w 200 stopniach C 15 minut.
  • Propozycja podania. 4. Gorące proponuję podawać na liściu sałaty masłowej.
    Na zimno natomiast z ulubionymi sosami np. czosnkowym lub ziołowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować