Francuskie mini tarty z kabanosem, serem feta, papryką i cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rewelacyjna przekąska ,która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g gotowego francuskiego ciasta
    1 jajko
    1 łyżeczka śmietany 18%
    0,5 małej cukinii
    1 mała czerwona papryka
    1 wieprzowy kabanos
    50 g sera typu feta
    2 łyżki drobno pokrojonego dymkowego szczypioru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie mini tarty z kabanosem, serem feta, papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ciasto odwinąć,pokroić na sześć kwadratów.Brzegi zagiąć, tworząc zakładki.
    2.Jajko roztrzepać ze śmietaną.Połową posmarować ciasto.
    3.Cukinię umyć,pokroić w plasterki.Podsmażyć na maśle.
    4.Na każdy kwadrat rozłożyć oczyszczoną i pokrojoną paprykę ,cukinię oraz kawałki kabanosa
    5.Wierzch polać pozostałym jajkiem połączonym ze szczypiorkiem.Rozłozyć ser pokrojony w drobna kostkę.
    6.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 20 minut..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować