Rewelacyjna przekąska ,która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno
30 min
Składniki:
300 g gotowego francuskiego ciasta
1 jajko
1 łyżeczka śmietany 18%
0,5 małej cukinii
1 mała czerwona papryka
1 wieprzowy kabanos
50 g sera typu feta
2 łyżki drobno pokrojonego dymkowego szczypioru
Francuskie mini tarty z kabanosem, serem feta, papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto odwinąć,pokroić na sześć kwadratów.Brzegi zagiąć, tworząc zakładki.
2.Jajko roztrzepać ze śmietaną.Połową posmarować ciasto.
3.Cukinię umyć,pokroić w plasterki.Podsmażyć na maśle.
4.Na każdy kwadrat rozłożyć oczyszczoną i pokrojoną paprykę ,cukinię oraz kawałki kabanosa
5.Wierzch polać pozostałym jajkiem połączonym ze szczypiorkiem.Rozłozyć ser pokrojony w drobna kostkę.
6.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 20 minut..
Komentarze