Sałatka z serem feta i kabanosem

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

Sałatka jest smaczna i lekka, a przez dodatek produktów białkowych także sycąca i odżywcza. Może stanowić dodatek do innych potraw, bądź występować jako osobne danie.

  • 15 min

Składniki:

  • mieszanka sałat (endywia, cykoria, rukola) - 100 g
    połowa dużej czerwonej papryki
    ser feta - 100 g
    1 kabanos
    szczypiorek, rzeżucha (według uznania)
    olej rzepakowy
    sól morska
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z serem feta i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Warzywa dokładnie umyć, paprykę i szczypiorek pokroić.
    2. Sałatę, paprykę i szczypiorek przekładamy do miski, dodajemy olej rzepakowy, mieszamy.
    3. Ser feta kroimy na małą kostkę, kabanosa na średniej grubości talarki. Dodajemy do sałaty mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować