Flaki domowe

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Umiejętności kulinarne zdobywane przez lata procentują, bo teraz umiem upiec i ugotować dosłownie wszystko.

Składniki:

  • ● 1 kg pokrojonych flaków wieprzowych
    ● przyprawa do flaków
    ● sól, pieprz
    ● maggi
    ● włoszczyzna (seler, por, 2 pietruszki, 5 marchewek)
    ● mały koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaki domowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaki obgotowujemy 2 razy
    po 15 minut w osolonej wodzie,
    za każdym razem ją
    zmieniając. W trzeciej wodzie
    gotujemy flaki do miękkości,
    ok. 20 minut.
  • 2. Dodajemy obrane i starte
    na tarce warzywa, gotujemy.
    Na koniec doprawiamy do
    smaku przyprawą do flaków,
    solą, pieprzem, maggi i koncentratem
    pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować