Filety z żółtym serem i dymką

4.5 (154 ocen)

Dla tych, co mają dość smażonego fileta z kurczaka i chcą go troszkę urozmaicić. Pyszny, szybki i prosty przepis. Filety przygotowane w ten sposób mogą być przekąską lub stanowić podstawę obiadu.

Składniki:

  • 3 filety z drobiu
    2 jaja
    2-3 łyżki mąki
    10 dag sera żółtego
    1 cebulka dymka
    2 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z żółtym serem i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka oczyść z kawałków tłuszczu, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dymkę posiekać. Wszystkie produkty wymieszać w misce. Masę rozkładać łyżką na patelnie i smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować