Filety pieczone pod chrupiącą pierzynką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla tradycyjnego panierowanego, smażonego mięsa. Dzięki pieczeniu również mniej kaloryczne.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4szt fileta z kurczaka
    8 plastrów żółtego sera
    1szkl bułki tartej
    0,5szkl tartego parmezanu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka oregano
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filety pieczone pod chrupiącą pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem, oliwą i oregano.
  • 2. Filety rozkrawamy na pół. Nie do końca! W środek wkładamy 2 plastry sera i składamy.
  • Filety pieczone pod chrupiącą pierzynką 3. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy bułką. Pieczemy ok. 25min w 170°C bez przykrycia.

Porady

W środek można dodać też inne dodatki np. szynkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Panierka Parmezan Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować