Grillowana ryba w folii

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

pyszna aromatyczna potrawa z grilla:)

  • 60 min

Składniki:

  • Filet z dowolnej ryby (np dorsza, czarniaka,zębacza....) ok.1 kg
    Mozzarella 250 g
    Pomidory 3-4 szt.
    Cebula 2 szt.
    Zioła prowansalskie po 1 łyżeczce na porcje
    Sok z limonki
    Masło ok. 100 -150 g
    Olej
    Folia aluminiowa
    Sól, pieprz biały mielony, papryka ostra w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana ryba w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z dorsza myjemy, osuszamy za pomocą papierowych ręczników.
  • 2. Folię aluminiową smarujemy olejem, wkładamy filety rybne, skrapiamy je sokiem z cytryny lub limonki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką
  • 3. Na filety rybne kładziemy wiórki masła, krążki cebuli, plastry pomidorów, plastry mozzarelli, posypujemy ziołami prowansalskimi
  • 4. Folię zawijamy i układamy na rozpalonym grillu
    Grillujemy do miękkości ryby, sprawdzając poprzez ostrożne (by się nie poparzyć) rozchylenie folii za pomocą szczypiec do grilla
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować