Ryba w folii

4.5 (188 ocen)

Ryba zapiekana w folii ze szpinakiem i żółtym serem.Składniki:Filet z dorsza/ mintajaszpinak ( surowy lub mrożony . Jeśli mrożony, to tylko w liściach :)żółty sersól, pieprz, czosnek granulowanyPrzygotowanie:Szpinak obgotować, przyprawić solą i czosnkiem. Odsączyć.Filet skropić

Składniki:

  • Filet z dorsza/ mintaja
    szpinak ( surowy lub mrożony . Jeśli mrożony, to tylko w liściach :)
    żółty ser
    sól, pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak obgotować, przyprawić solą i czosnkiem. Odsączyć.
    Filet skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i zostawic na ok 30'
    Ser zetrzeć
  • 2. W żaroodpornym naczyniu rozłożyć folię aluminiową. W między czasie rozgrzewać piekarnik do 180 stopni.

    Na folii położyć filet , a na nim szpinak. Z folii zrobić '' daszek'' i zapiekać przez 40'. Następnie danie wyjąć, posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze przez ok. 10'
  • 3. Danie gotowe jest do podania. Pamiętajmy, że jest to potrawa bardzo gorąca i nie trudno o oparzenie, dlatego upewnijmy się, po wyjęciu z piekarnika będzie ona odstawiona w bezpiecznym miejscu, z dala od dzieci!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować