Filet drobiowy z pieczoną papryką, oliwkami i musztardą francuską

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Paprykowo - czosnkowy kurczak z aromatycznym nadzieniem w postaci pieczonej papryki, cebulki i zielonych oliwek z dodatkiem francuskiej musztardy zapieczony pod serową pierzynką.

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    1 duża czerwona papryka
    1 duża cebula
    garść zielonych oliwek
    1 łyżka musztardy francuskiej


    PONADTO:

    100 g satrtego sera żółtego
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    czosnek suszony
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Filet drobiowy z pieczoną papryką, oliwkami i musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę przekroić na 4 części. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Paprykę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni /ok 25 minut./, wystudzić i obrać ze skórki.
    Obraną paprykę pokroić w kosteczkę.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na złoto na oleju.
    Oliwki pokroić w krążki.
    Filety pokroić na mniejsze kawałki, rozbić.
    Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pokrojoną paprykę, cebulkę i oliwki wymieszać, dodać musztardę francuską.
    Tak przygotowany farsz rozłożyć na filetach, posypać startym serem.
    Zapiec 25 minut w 180 stopniach.



    ŹRÓDŁO: e-przepisykulinarne.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować