Paprykowo - czosnkowy kurczak z aromatycznym nadzieniem w postaci pieczonej papryki, cebulki i zielonych oliwek z dodatkiem francuskiej musztardy zapieczony pod serową pierzynką.
45 min
Dla 6 osób
Składniki:
2 podwójne filety z kurczaka
1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
garść zielonych oliwek
1 łyżka musztardy francuskiej
PONADTO:
100 g satrtego sera żółtego
sól
pieprz
słodka papryka
czosnek suszony
olej
Filet drobiowy z pieczoną papryką, oliwkami i musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę przekroić na 4 części. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Paprykę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni /ok 25 minut./, wystudzić i obrać ze skórki.
Obraną paprykę pokroić w kosteczkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na złoto na oleju.
Oliwki pokroić w krążki.
Filety pokroić na mniejsze kawałki, rozbić.
Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pokrojoną paprykę, cebulkę i oliwki wymieszać, dodać musztardę francuską.
Tak przygotowany farsz rozłożyć na filetach, posypać startym serem.
Zapiec 25 minut w 180 stopniach.
Komentarze