Puree ziemniaczane z musztardą francuską

4.47 (158 ocen)

  • 40 min

Puree ziemniaczane w nowym wydaniu czyli z ziarnistą musztardą, np. francuską. Musztarda nadaje ziemniakom zupełnie innego smaku i ostrości. W gładkim puree trafiają się strzelające między zębami ziarenka gorczycy, co nadaje im nowej struktury i stanowi niespodziankę dla degustatora dania

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 kg ziemniaków
    • 2 łyżki musztardy ziarnistej
    • 100 g masła
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól do smaku, biały pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Puree ziemniaczane z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać masło, śmietanę i musztardę, następnie utłuc na gładką masę.
    • Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    • Puree nakładać łyżką do lodów, w każdej kulce zrobić delikatny dołek i włożyć do niego po kilka ziarenek musztardy.

Porady

Takie ziemniaki są idealnym dodatkiem do każdego mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować