REKLAMA

Marynata z musztardą francuską

wyświetlono: 57 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Genialna marynata z dodatkiem musztardy francuskiej i syropu klonowego. Dzięki niej mięso z grilla będzie kruche, soczyste i niezwykle aromatyczne.

opublikowany: 17.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Olej - 1 łyżka
    Ocet jabłkowy - 1 łyżka
    Sos sojowy - 1 łyżka
    Musztarda francuska - 1 łyżka
    Syrop klonowy - 1 łyżka
    Sos pikantny (u mnie Sriracha) - 1 łyżeczka
    Pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
    Papryka słodka mielona - 1 płaska łyżeczka
    Czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Marynata z musztardą francuską?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Marynujemy mięso przez całą noc. Mięso wyciągamy z lodówki na co najmniej godzinę przed grillowaniem, aby nabrało pokojowej temperatury.
    Marynata sprawdzi się świetnie do karczku, ale także do mięs chudszych. Ja przygotowywałam schab i był idealnie soczysty.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rena123 portret

Sos winegret z musztardą francuską

Prosty i szybki sos do zielonej sałaty lub kapusty pekińskiej.

kategoria: Sosy opublikowany: 27.04.2016 | wyświetlono: 34133 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 1
Dodane przez: Beata12

rolady z musztardą francuską

super obiad

kategoria: Dania główne opublikowany: 13.02.2013 | wyświetlono: 5654 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska Marta Ryżek-Kalkowska

Warstwowa lekka sałatka z musztardą francuską

Sałatka jest bardzo lekka, chrupiąca i delikatna.

kategoria: Sałatki opublikowany: 05.08.2014 | wyświetlono: 2480 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE