Marynata z musztardą francuską

4.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Genialna marynata z dodatkiem musztardy francuskiej i syropu klonowego. Dzięki niej mięso z grilla będzie kruche, soczyste i niezwykle aromatyczne.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Olej - 1 łyżka
    Ocet jabłkowy - 1 łyżka
    Sos sojowy - 1 łyżka
    Musztarda francuska - 1 łyżka
    Syrop klonowy - 1 łyżka
    Sos pikantny (u mnie Sriracha) - 1 łyżeczka
    Pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
    Papryka słodka mielona - 1 płaska łyżeczka
    Czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla Sosy

Marynata z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Marynujemy mięso przez całą noc. Mięso wyciągamy z lodówki na co najmniej godzinę przed grillowaniem, aby nabrało pokojowej temperatury.
    Marynata sprawdzi się świetnie do karczku, ale także do mięs chudszych. Ja przygotowywałam schab i był idealnie soczysty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda francuska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować