Sos winegret z musztardą francuską

4.8 (210 ocen)

Prosty i szybki sos do zielonej sałaty lub kapusty pekińskiej.

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy
    1,5 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
    1 łyżeczka białego octu winnego
    1 płaska łyżeczka cukru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.8 (210 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos winegret z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sosu wkładamy do słoiczka, zakręcamy i potrząsamy energicznie, aby składniki się połączyły. Sosem polewamy sałatę tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować