Faworki / chrusty

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Faworki / chrusty

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g mąki
    3 łyżki śmietany
    3 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
    1 łyżeczka spirytusu
    tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec)
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki / chrusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto wałkujemy bardzo cienko, a następnie wycinamy z niego prostokąty o szerokości ok. 2-2,5 cm. Środek każdego nacinamy niewielką kreską. Jeden koniec prostokąta przekładamy przez nacięcie do środka i wywijamy na zewnątrz. Gotowe faworki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować