Faszerowane kajzerki

4.97 (142 ocen)

  • 20 min

Świetny pomysł na śniadanie albo kolację. Idealnie sprawdza się również kiedy ma się niespodziewanych i głodnych gości. Ten mój wymysł testowali moi niezawodni testerzy - tata i brat. Pochłonęli wszystko. :)

  • 20 min

Składniki:

  • W zależności od ilości osób (średnio 1-2 bułka na jedną osobę)

    * 8 bułek kajzerek
    * masło do wysmarowania środka
    * 4 pieczarki
    * 4 ogórki konserwowe
    * 1 duży pomidor
    * sól, pieprz, bazylia
    * ser żółty (tyle plastrów ile bułek)
    * dowolny rodzaj szynki (tyle plastrów ile bułek, ja użyłam konserwowej)
Wystaw ocenę:

4.97 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ogórki kroimy w drobną kostkę. Pomidora obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

    "Górę" bułki odkrawamy mniej więcej w 3/4 wysokości i wydrążamy środek. Środek smarujemy masłem, wykładamy plasterkiem szynki i nakładamy do wydrążonych bułek farsz. Zapiekamy przez 10 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku (180 stopni). Po 10 minutach wyciągamy bułki, nakładamy ser, posypujemy bazylią i wkładamy z powrotem do piekarnika. Zapiekamy do czasu roztopienia się sera, jakieś 5 minut. Podajemy na ciepło i cieszymy się pysznym smakiem. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować