faszerowane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

bułeczki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. można je zabrać do pracy albo do szkoły

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    • 0,5 kg mąki
    • 2 szklanki wody
    • 4 łyżki oleju
    • 1/4 szkl drożdży
    • 1 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka cukru
    Farsz:
    • 0,5kg mięsa mielonego
    • 3 cebule
    • 2 papryki czerwone
    • 1 puszka kukurydzy
    • 30 dag pieczarek
    • Sól, pieprz, oregano
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Przekąski

Faszerowane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać letnią wodę, olej, sól i mąkę. Odstawić do wyrośnięcia na ok 30 min
  • 2. Farsz:
    Na oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę dodać mielone i wszystko usmażyć. Doprawić solą, pieprzem. Na drugiej patelni przesmażyć pieczarki pokrojone w talarki. Do miski włożyć mielone, pieczarki , kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę. Wszystko wymieszać doprawić solą , pieprzem i ograno.
  • 3. Z ciasta formować małe bułeczki, rozwałkować na 0,5 cm kłaść po 2 - 3 łyżki farszu i zawijać tak aby powstała bułeczka. Piec ok 30 min w temp 180 stopni.

Porady

do farszu można dodać swój ulubiony składnik np pokrojoną cukinię albo brokuły. mięso mielone można zastąpić kurczakiem pokrojonym w kostkę . do każdej bułeczki można także włożyć kawałek sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Farsz Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do szkoły

Podobne przepisy

To może cię zainteresować