Faszerowana papryka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Zdrowa i smaczna faszerowana papryka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 g ugotowanej kaszki kuskus
    4 czerwone papryki
    1 średnia marchewka
    1 średnia pietruszka
    200 g pieczarek
    1 średnia cebula
    200 g mielonego mięsa
    50 g sera żółtego
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kaszka Ser

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę, marchewkę, pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule kroimy w drobną kostkę. Wszystko wrzucamy na patelnię, dodajemy mięso mielone, podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem aż do miękkości.
  • Faszerowana papryka 2. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowaną kaszką kuskus, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierzch posypujemy starym żółtym serem lub kładziemy po plasterku sera topionego.
  • 3. Układamy w żaroodpornym naczyniu, podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 40 - 45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Kuskus Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować