Kotlety z kaszki kukurydzianej z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i pożywne kotlety

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -250 g kaszki kukurydzianej
    -1 l mleka
    -2 jajka
    -sól
    -100 g pieczarek
    -100 g żółtego sera
    -bułka tarta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Kaszka Ser

Kotlety z kaszki kukurydzianej z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, mieszając gotować ok 20 minut. Osolić. Ostudzić.
    Pieczarki drobno pokroić i poddusić na patelni. Ser żółty zetrzeć na wiórki.
    Do kaszy wbić 1 jajko. Wymieszać z serem i pieczarkami. Z masy formować kotlety, panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować