Faszerowana cukinia

4.5 (175 ocen)

Świetny sposób na niedoceniane warzywo - cukinię.

Składniki:

  • - 2 cukinie (raczej mniejsze, młode)
    - 400g mięsa mielonego drobiowego
    - 300 g pieczarek
    - 2 papryki
    - 5 łyżek sosu pomidorowego (może być ketchup)
    - starty ser do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wydrążone cukinie 1. Cukinie przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ łyżeczką, który przyda się do przygotowania farszu.
  • Składniki na farsz. 2. Pieczarki obieramy, gotujemy 20 minut, kroimy. Papryki przekrajamy, pozbywamy się pestek i błonek i kroimy w kostkę.
  • Przygotowany farsz. 3. Mięso mielone podsmażamy na patelni, potem dodajemy pieczarki, paprykę, miąższ z cukini i sos pomidorowy lub ketchup. Smażymy, aż warzywa zmiękną i mięso będzie gotowe.
  • Cukinie gotowe do zapieczenia/ 4. Wydrążone cukinie napełniamy farszem i posypujemy startym serem. Zapiekamy 25-30 minut w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować