Fasolowa rozgrzewająca bez mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę moczyć całą noc w wodzie, rano odlać wodę, wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut.
2.Do garnka wlać olej rzepakowy, wsypać pokrojoną w kostkę cebule, posypać cukrem i podsmażać na złocisto, pod koniec wsypać ząbki czosnku posiekane i podsmażać jeszcze z 1 minutę.
3.Paprykę oczyścić z gniazdka, pokroić w kostkę i wsypać do cebuli, podsmażać z 3 minuty.
4.Marchewkę obraną zetrzeć na tarczy do warzyw w rozdrabniaczu (lub ręcznie na tarce grubsze oczka), wsypać do garnka, wymieszać, podsmażać z 5 minut na średnim ogniu.
Komentarze