Fasolka z suszonymi pomidorami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na dodatek do mięsa, lubisz fasolkę szparagową, mam coś dla Ciebie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie fasolki szparagowej żółto zielonej mrożonej
    • 270 g suszonych pomidorów z ziołami
    • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ łyżeczki Bazylii
    • ½ łyżeczki oregano
    • ½ łyżeczki tymianku
    • ½ łyżeczki granulowanego czosnku
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Fasolka z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. 1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam wodę, fasolkę przekładam do miski.
    2. Do fasolki dodaję pokrojone suszone pomidory.
    3. Do małego naczynia wlewam oliwę z suszonych pomidorów, wsypuję zioła, czosnek oraz pieprz, dokładnie mieszam i polewam oliwą ziołową fasolkę.
  • fasolka 2. 4. Fasolka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować