Fasolka z marchewką i cebulą

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Idealna do podsmażonej wcześniej kiełbaski, jako leczo.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg marchewki
    1 kg cebuli
    2 kg fasolki szparagowej
    2 łyżki papryki w proszku, 1 łyżka octu, 2 słoiczki przecieru pomidorowego, 1 szklanka oleju, sól, pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ugotować na półtwardo i zetrzeć na jarzynówce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Fasolkę obgotować ok 10-15 minut. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Pasteryzować 20 minut.

Porady

Ja 1 słoiczek przecieru pomidorowego zastępuję przecierem własnej roboty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować