Fasolka szparagowa z ziemniakami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo smaczne samodzielne danie, albo dodatek do mięsiwa.

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g fasolki szparagowej
    8 ziemniaków (średnich )
    pęczek koperku ( mały )
    200 g szpinaku ( mój mrożony )
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
    pomidorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z ziemniakami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, umyć , pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie.
    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Przełożyć na patelnię , dodać łyżkę masła i podsmażyć. Dodać posiekany drobno koperek i fasolkę.
    Na drugiej patelni podsmażyć szpinak ( rozmrożony ) na łyżce masła.
    Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.
    Można pomieszać z ziemniakami i fasolką , ale nie koniecznie.
    Udekorować pomidorkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować