Fasolka szparagowa z kurczakiem

4.5 (152 ocen)

Połączenie sezamu z fasolką smakuje pysznie.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    300 g fasolki szparagowej
    oliwa
    50 g sera feta
    2 ząbki czosnku
    Sos:
    sos sojowy
    1 łyżka masła
    kilka łyżek sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie al dente. Kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie, doprawiając solą i pieprzem. Ser feta kroimy w kosteczkę.
  • 2. Na rozgrzanej patelni topimy masło i dodajemy ziarna sezamu , przeciśnięty czosnek oraz sos sojowy, smażymy przez kilka minut, aż sezam będzie miał złoty kolor, wrzucamy fasolkę. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Na półmisku układamy fasolkę z kurczakiem i serem feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować