Fasolka szparagowa z czosnkiem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Fasolkę szparagową przeważnie przygotowujemy z bułką tartą, dziś proponuję fasolkę szparagową o bardziej wyrazistym smaku, smak podkreślimy dodając do sosu musztardę oraz czosnek.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fasolki szparagowej zielonej
    • Sól
    • Ser feta
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżeczki musztardy Dijon
    • 2 ząbki czosnku
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Fasolka szparagowa z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. 1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlewam wodę, a fasolkę przekładam do miski.
    2. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję musztardę, czosnek obrany, przeciśnięty przez praskę, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszam i polewam sosem fasolkę, ponownie delikatnie mieszam.
  • sałatka 2. 3. Fasolkę układam na półmisku.
    4. Ser feta kroję w kostkę, układam na wierzchu fasolki.
    5. Gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować