Fasolka szparagowa z czosnkiem i pomidorami

4.49 (176 ocen)

Alternatywa dla fasolki z tartą bułką

Składniki:

  • 0.5 kg fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    1/2 cebuli
    2 pomidory ( czerwony i żółty)
    1/2 łyżeczki oregano
    1 łyżka posiekanej bazylii
    2 łyżki oleju
    cukier, pieprz sól
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować na chrupko w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na sitku przelać zimną wodą.
  • 2. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju, dodać oregano pieprz i sól do smaku.
  • 3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. włożyć fasolkę i połowę bazylii. wymieszać, zdjąć z ognia. dodać resztę oleju. Na talerzu posypać resztą bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Fasolka szparagowa Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować