FASOLKA SZPARAGOWA NA ZIMĘ

4.5 (189 ocen)

Fasolka szparagowa jest niezastąpionym dodatkiem do obiadu.

Składniki:

  • fasolka
    oliwa
    Zalewa: 1 litr wody 1 łyżeczka soli odrobina cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Fasolka szparagowa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić umyć i lekko sparzyć. Przelać zimną wodą i ułożyć na stojaco w słoikach. Zagotować zalewę z wymienionych składników i gorącą zalać słoiki z fasolką. Na wierzch każdego słoika wlać po 1 łyżce oliwy. Zakręcić słoiki i jeszcze pasteryzować przez 1 godz. Następnego dnia pasteryzować przez 30 min. W trzecim dniu przez 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować