Fasolka szparagowa na sposób węgierski

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Moja uwielbiana fasolka szparagowa w innej szacie. Przepis ma źródło : Na węgierskim stole .Pysznie i domowo

  • 40 min

Składniki:

  • 80 dag fasolki szparagowej
    10 dag smalcu
    1 łyżka mąki
    mała cebula
    2 ząbki czosnku
    pół pęczka natki pietruszki
    1 łyżka śmietany
    ostra papryka w proszku
    sól
    ocet
    1 płaska łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa na sposób węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i oczyszczoną fasolkę pokroiłem na równe 2-3 cm kawałki. Ugotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem na drobno i zeszkliłem na smalcu. Oprószyłem mąką i zrumieniłem na złoto. Zdjąłem z ognia , dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekana natkę pietruszki. Dodałem szczyptę papryki. Rozprowadziłem zimna wodą i połączyłem z ugotowana fasolką . Zabieliłem śmietaną , dodałem łyżkę cukru z octem . Doprowadziłem do wrzenia . Posypałem słodka papryką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Czwartek 24.07.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=39

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować