Farsz z kurek i boczku na pierogi

4.49 (192 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wyjątkowe pierogi :)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Farsz:
    około 1.5kg kurek, 25dag wędzonego boczku, cebula, olej, pieprz ziołowy i czarny, sól
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Farsz z kurek i boczku na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić ciasto na pierogi, przykryć ściereczką i odłożyć, aby odpoczęło
  • 2. Farsz:Kurki oczyścić i ugotować w osolonej wodzie ponad 30 minut. Grzyby zmielić w maszynce do mięsa, boczek i cebule pokroić w małą kostkę i razem podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Kurki, boczek i cebulę połączyć razem i doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • 3. Z przygotowanego ciasta przyrządzić pierogi.
  • 4. Wrzucać pierogi do gotującej posolonej wody i chwile gotować od momentu wypłynięcia

Porady

Gotowe pierogi można podawać zaraz po ugotowaniu z usmażoną cebulką lub podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu (masło, olej)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować