Farfalle ze szpinakiem i kurczakiem

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Danie łatwe w przygotowaniu, zdrowe i pożywne.

  • 20 min

Składniki:

  • 450 g mrożonego szpinaku
    połowa filetu z kurczaka
    400 g makaronu kokardki
    szklanka gęstej śmietany
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki masła
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    kurkuma
    oliwa
    pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Farfalle ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą. Smażymy na oliwie, aż mięso stanie się miękkie. Szpinak smażymy na maśle do momentu rozmrożenia. Następnie wrzucamy posiekany czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i wlewamy śmietanę. Dusimy tak około 5 minut. Makaron polewamy odrobiną oliwy i posypujemy pietruszką. Na talerzu układamy kolejno warstwami: makaron, szpinak, kawałki kurczaka. Całość możemy polać śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować