Eklerki z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO PARZONE
W garnuszku zagotuj szklankę wody z połową kostki masła oraz szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć energicznie dodaj szklankę mąki i mieszaj do powstania gładkiej kuli ciasta. Odłóż do wystudzenia. Zimną masę zmiksuj kolejno z jajami. Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego i szprycuj eklerki. Piecz w 200 stopniach przez 25-30min.
KREM BUDYNIOWY
Ugotuj 2 budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnej misce zmiksuj pół kostki masła i dodawaj do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masa jest gotowa.
PRZYGOTOWANIE:
Upieczone eklerki przetnij i nadziewaj kremem budyniowym. Wierzch eklerka polej finezyjnie roztopioną gorzką czekoladą. Smaczengo!
Komentarze