Eklerki z kremem budyniowym

4.96 (206 ocen)

  • 60 min

Przepyszne delikatne eklerki z waniliowym budyniem, które kochają wszyscy. Zapraszam do wypróbowania przepisu.

  • 60 min

Składniki:

  • Pół kostki masła
    1 szklanka wody
    1 szklanka mąki
    5 jaj

    2 budynie
    700ml mleka
    Pół kostki masła
Wystaw ocenę:

4.96 (206 ocen)

Zobacz również:

Desery

Eklerki z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO PARZONE
    W garnuszku zagotuj szklankę wody z połową kostki masła oraz szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć energicznie dodaj szklankę mąki i mieszaj do powstania gładkiej kuli ciasta. Odłóż do wystudzenia. Zimną masę zmiksuj kolejno z jajami. Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego i szprycuj eklerki. Piecz w 200 stopniach przez 25-30min.
    KREM BUDYNIOWY
    Ugotuj 2 budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnej misce zmiksuj pół kostki masła i dodawaj do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masa jest gotowa.
    PRZYGOTOWANIE:
    Upieczone eklerki przetnij i nadziewaj kremem budyniowym. Wierzch eklerka polej finezyjnie roztopioną gorzką czekoladą. Smaczengo!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować