Egzotyczny sernik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik - delikatny, kremowy z egzotyczną galaretką
Pieczony w kąpieli wodnej..
Szybki i prosty !
Koniecznie spróbujcie :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:
    1 szkl. pokruszonych herbatników
    ¼ szkl. Stopionego masła
    1 łyżka cukru

    MASA SEROWA :
    1 wiaderko sera twarogowego
    1 szkl. cukru
    2 jajka
    ¾ szkl. śmietany
    Ziarenka z 1 laski wanilii
    * 2 łyżki gorzkiego kakao

    GALARETKA:
    1 owoc mango
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Egzotyczny sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Egzotyczny sernik 1. SPÓD:
    1.Herbatniki kruszymy i mieszamy z cukrem i roztopionym masłem. Masą wykładamy natłuszczone dno i boki tortownicy.
    2. Pieczemy ok. 10 min w 180 st. C

    MASA SEROWA:
    1. Ser ubijamy mikserem na puszystą masę.
    2. Nie przestając ubijania wsypujemy partiami cukier i ziarenka z wanilii.
    3. Ucieramy ok. 1-2 min.
    4. Do masy dodajemy po jednym jajku.
    5. Na końcu wlewamy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy.
    6. Połowę przelewamy do drugiej miski i łączymy z kakao.
    7. Jasną masę wylewamy na podpieczony spód, ciemną wylewamy delikatnie na środek.
    8. Pieczemy w kąpieli wodnej* w 160 st. C aż wierzch będzie suchy ok 50-60 min. 9. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
    * Kąpiel wodna: Do brytfanki o wyższych bokach nalewamy wodę i wkładamy tortownicę z sernikiem.

    GALARETKA:
    1.Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu.
    2. Mango obieramy, kroimy w kostkę i układamy na ostudzonym cieście.
    3. Całość zalewamy lekko tężejącą galaretką.
    4.Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Mango Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować