Dyniaczek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W tym daniu króluje dynia piżmowa, która jest podstawą kotlecików i złotej sałatki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałatka: kawałek dyni piżmowej, jabłko, imbir, kukuma, chili, sok z cytryny
    kotleciki: dynia , cebula,chili, jajko, 1 szklanka płatków owsianych, 2 łyżki siemienia lnianego, curry
    do przybrania : garść młodego szpinaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dyniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. dynię obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ - oczyszczoną dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • 2. część startej dyni - 2 duże garście odkładamy do salaterki na sałtkę, na tej samej grubości ścieramy obrane jabłko, skrapiamy sokiem z cytryny, na drobnych oczkach ścieramy odrobinę kurkumy i imbiru, dodajemy pokrojone chili - mieszamy
  • 3. pozostałą część dynii mieszamy z pokrojoną cebulą, papryczką chili, płatkami, mielonym siemieniem lnianym, jajkiem i curry - formujemy łyżką kotlety i smażymy na oleju , po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączamy w ręcznik kuchenny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować