Deser z galaretką w pucharkach

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Deser zachwycający estetyką, ale i smakiem.

  • 30 min

Składniki:

  • -puszka mleka skondensowanego słodzonego
    -szklanka zwykłego mleka
    -2 czubate łyżeczki żelatyny
    -1,5 op. czerwonej galaretki
    -wybrane owoce, np. truskawki, banany, poziomki, maliny(wedle uznania)
    -biszkopty(dodatkowy składnik również wedle uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z galaretką w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wpierw trzeba rozpuścić czerwoną galaretkę zgodnie z przepisem z opakowania, a następnie ją schłodzić. Gdy zacznie tężeć, w pucharkach lub kieliszkach umieść owoce i połamane biszkopty. Zalej podane składniki galaretką i ustaw w lodówce, przechylając ją pod takim kątem, aby zastygła tak jak na zdjęciu.
  • 2. Mleko wymieszaj z żelatyną. Poczekaj, aż żelatyna zacznie pęcznieć(odstaw na parę minut), po czym zacznij podgrzewać(ale nie gotuj). Dodaj mleko skondensowane, wymieszaj, ostudź. Gdy czerwona galaretka całkiem stężeje, zalej ją galaretką mleczną i zastudź.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Deser truskawkowy w pucharkach

To może cię zainteresować