Deser truskawkowy w pucharkach

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający deser, można nim zastąpić lody.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KRUSZONKA:
    120 g. Markiz z nadzieniem cytrynowym
    70 g. mlecznej czekolady

    MUS:
    800 g. świeżych truskawek
    3 łyżki brązowego cukru

    KREM MASCARPONE:
    330 ml. śmietanki 30 %
    250 g. serka mascarpone
    1 łyżka cukru pudru
    2 śmietan-fix

    DEKORACJA:
    kilka świeżych truskawek
    świeża mięta
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser truskawkowy w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser truskawkowy w pucharkach 1. Kruszonka-Rozdrobnić ciasteczka z czekoladą.Rozdzielić do szklanek o poj. 300 ml.
  • Deser truskawkowy w pucharkach 2. mus-Truskawki umyć, odsączyć i odszypułkować. Blenderem rozdrobnić truskawki z cukrem. Porozlewać równomiernie do szklanek.
  • Deser truskawkowy w pucharkach 3. krem- Ubić śmietankę z serkiem, pudrem i fixem. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Ruchem okrężnym wycisnąć krem do szklanek.
  • Deser truskawkowy w pucharkach 4. dekoracja-Deser udekorować truskawkami i miętą. Deser schłodzić i przetrzymywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować