Banany po japońsku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niezwykle prosta i przepyszna przekąska. :)

  • 15 min

Składniki:

  • -kilka bananów
    -4 łyżki miasta
    -serek waniliowy homogenizowany
    -4 łyżki gęstej śmietany
    -½ łyżeczki cynamonu

Banany po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz banany i pokrój je w długie plastry(z jednego banana powinny wyjść cztery plastry). Następnie rozgrzej 2 łyżki masła na patelni i podsmaż banany do ich lekkiego zarumienienia się.
  • 2. Przełóż połowę bananów do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Wymieszaj dokładnie serek z cynamonem i połową masy(stworzonej z cynamonu i serka homogenizowanego) posmaruj banany. Pozostałe usmażone banany ułóż na masie czerwonej, pokryj resztą masy i polej śmietaną.
  • 3. Wstaw wszystko do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 25 minut, w temp. 200° C, do momentu, aż wierzch będzie lekko rumiany.

Porady

Najlepiej smakują na ciepło. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy