Deser w pucharkach

4.5 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to świetny pomysł na deser jeśli macie do wykorzystania skrawki biszkoptów np po świeta (ja wykorzystałam zarówno ciemny jak i jasny biszkopt pozostały mi po wyrównywaniu blatów kiedy przygotowywałam tort. Bardzo szybki i prosty deser i przy tym pieknie się prezentuje

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka śmietanka 30%
    okrojone kawałki biszkoptów
    banany
    250g mrożonych truskawek
    opcjonalnie kostki czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Deser w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.śmietankę (ubić z dodatkiem łyżeczki cukru pudru)
    2.kawałki biszkoptów (pokruszyć na drobne kawałki)
    3.banany(pokroić w grubsze plasterki)
    4.truskawki (zmiksować jeszcze zmrożone, dodać trochę cukru pudru)
    5.Układać warstwami według własnego uznania w szklanych pucharkach lub kielichach.

Porady

najlepiej odstawić do schłodzenia na przynajmniej godzinkę do lodówki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Banany Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować