Zimny deser w pucharkach

4.48 (156 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szybki deser, mimo że na zimno jemy go cały rok.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • galaretka owocowa 2 szt
    jogurt 400 ml (smak dowolny)
    truskawki świeże lub mrożone (mogą być inne owoce)
    żelatyna 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zimny deser w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zimny deser w pucharkach 1. Galaretki sporządzić z połowy wody podanej na opakowaniu. Gdy przestygną wlać w pucharki. Jogurt wymieszać z żelatyną i wyłożyć na zastygniętą galaretkę. Owoce zmiksować by powstał mus i polać na jogurt. Deserki wstawić do lodówki aby zastygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Deser truskawkowy w pucharkach

To może cię zainteresować