Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne, kolorowe danie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukinia 1 szt
    cebula 1 szt
    papryka czerwona 1 szt
    papryka żółta 1 szt
    pieczarki 150 gram
    fasola czerwona 1 puszka
    kukurydza 1 puszka
    pomidory krojone z puszki 1 puszka
    zielona pietruszka 1 duży pęczek
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    chili pieprz cayenne 1/2 łyżeczki
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać w rondlu oliwę, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć, aż lekko się zeszkli. Pieczarki, obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do cebuli. Podsmażyć przez kilka minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą. Smażyć przez około 5 minut. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i podsmażać przez kolejne 5 minut. Następnie dodać pomidory z puszki oraz przyprawy. Dusić całość przez kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Dusić jeszcze około 3 minuty.
    Natkę pietruszki dokładnie wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do warzyw, wymieszać i zdjąć z ognia. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować