PLACUSZKI Z CUKINIĄ I NATKĄ PIETRUSZKI

4.51 (162 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomysł na tani i smaczny obiad - delikatne placuszki z cukinii. :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka,
    sól, pieprz,
    2 jajka,
    6 łyżek mleka,
    pęczek natki pietruszki,
    około 1,3 kg cukinii,
    oliwa do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z cukinią i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki z cukinii 1. Przesiewam mąką, łączę ze sporą szczyptą soli oraz roztrzepanymi jajkami. Stopniowo wlewam mleko ciągle mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
    Cukinię miksuję blenderem wraz z pęczkiem pietruszki, dodaję do ciasta (powinno być konsystencji, jak na placki ziemniaczane). Dokładnie mieszam, doprawiam solą i pieprzem (cukinia jest delikatna w smaku, więc należy solidnie doprawić, aby placki były ostrzejsze).
    Smażę na rozgrzanej oliwie do osiągnięcia złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować